Immediaatprothese / Noodgebit

Een immediaatprothese ook wel noodprothese genoemd is de eerste prothese die direct geplaatst wordt na het verwijderen van al uw tanden en kiezen in een kaak.

Het behouden van uw eigen tanden en kiezen is niet altijd mogelijk. Overstappen naar een kunstgebit kan een goede oplossing zijn voor aanhoudende gebitsproblemen.

De immediaatprothese (noodprothese)wordt aangemeten voordat alle tanden en kiezen worden getrokken bij de tandarts of kaakchirurg. Wanneer u met de tandarts of kaakchirurg overeenstemming heeft bereikt om voor een immediaatprothese te gaan maakt u bij ons een afspraak om een afdruk te nemen zodat wij kunnen beginnen met de prothese.

Wanneer de immediaatprothese is vervaardigd neemt u deze prothese mee naar de tandarts of kaakchirurg zodat de prothese gelijk na het trekken van de tanden wordt geplaatst.

Wennen aan een immediaatprothese

In het begin is het even wennen aan uw nieuwe kunstgebit. Dit is heel normaal. Niet alleen uw uiterlijk verandert als u in de spiegel kijkt, ook het gevoel in uw mond is bij een kunstgebit anders. Daarom is het belangrijk om de prothese ten alle tijden in te houden, zodat de kaak en mond eraan wennen. Natuurlijk moet u de prothese dagelijks goed schoonmaken maar het is belangrijk om de prothese dan ook gelijk weer te dragen. Het kan enkele weken duren voordat u hieraan gewend bent. Soms krijgt u ook last van drukplekken. Deze zullen na verloop van tijd minder worden. Ook kan het eten en praten met uw eerste gebitsprothese wat onwennig aanvoelen. Uiteindelijk went uw mond aan het nieuwe gebit en zult u merken dat de ongemakken verdwijnen!

Na het trekken van de tanden zal uw kaak gaan slinken. Na 3 maanden mag u de prothese laten opvullen zodat de prothese weer vaster zit. Dit noemen wij rebasen. In de meeste gevallen is het nodig om na 1 jaar een geheel nieuw kunstgebit te vervaardigen. Dit komt door het slinken van de kaak waardoor de prothese zijn pasvorm en functionaliteit heeft verloren. Deze prothese is dan het kunstgebit waar u 5 jaar mee kan functioneren.

Voor meer informatie:

Informatie Immediaat Prothese TPP Gildenburg

Meer behandelingen

volledige prothese besselink

Volledige Prothese

Informatie over het kunstgebit

Krijgt u voor het eerst een kunstgebit of heeft u een nieuw kunstgebit nodig? Een kunstgebit van 5 jaar en ouder mag vervangen worden

immediaat prothese

Immediaat Prothese

Noodprothese

Worden in de onder en/of bovenkaak alle tanden getrokken bij de tandarts of kaakchirurg dan krijgt u allereerst een immediaatprothese, ook wel een noodprothese genoemd.

Besselink gedeeltelijke prothese

Gedeeltelijke Prothese

Partiële Prothese

De Tandprotheticus is een specialist
in het aanmeten en vervaardigen
van gebitsprotheses

reparatie kunstgebit

Reparatie & Rebasing

Iedere twee jaar een controlebezoek

Bij ons kunt u ook terecht als er bijvoorbeeld een tand uit uw gebitsprothese is gevallen, uw gebitsprothese is gescheurd of zelfs gebroken.

implantaatprothese

Implantaatprothese

Draagt u al lang een kunstgebit?

Dan gaat de onderkaak slinken en bestaat de kans dat het kunstgebit steeds losser gaat zitten. Dat kan pijn veroorzaken.

advies tandarts

Advies

Advies op maat

Maak een afspraak voor advies. Tenslotte gaat alles prettiger met een optimaal functionerend kunstgebit.

Tandprothetische praktijk Gildenburg maakt graag tijd voor u

Openingstijden:

Ma-do: 8.30 – 17.00

Vrij: 8.30 – 15.00*

*In de even weken gesloten

Behandeling op afspraak

ONT KRTP

Contact:

0182-769129

info@tppgildenburg.nl

Gildenburg 2 2804 VJ,
Gouda

Copyright © 2022 TPP – Alle rechten voorbehouden

Immediaatprothese